2014. június 24., kedd

2. fejezet

Sziasztok, édes, kicsi hősem. Itt az új fejezet. Jó szórakozást kívánok. :)

Üdv, Jamie
***


Vadul integetve kezdtem közeledni feléjük, hátha meglátnak és segítenek a csomagommal. Igen, persze, ha a mai nap szerencsés lett volna számomra talán, de így, semmi esélyem sem volt a körülmények javítására. Mikor már azt hittem, hogy belehalok és egy lépést sem leszek képes tovább tenni, Andrew észrevett.
-Csáó. Csakhogy végre itt vagy.- ért oda hozzám és izmos kezével jól vállon veregetett. Barna haja kissé vizes volt, amit ebben a melegben nem is csodálok, zöldes szeme izgatottan csillogott, pálmamintás gatyája és krém színű gombolatlan nyári ingje miatt minden lány felfigyelt rá. Dühösen nézegettem egy ideig, reménykedve hátha kapcsol.- Oh, várj, segítek.
-Hálásan köszönöm.- vigyorogtam erőltetetten és a sírás kerülgetett. Ennyit életem legjobb nyaráról...
-Mi tartott ilyen sokáig?-lobogott mellém rövidre vágott, szőke hajával és fehér ruhájával Clary, a legjobb barátnőm.
-A Gonosz ellepte a házat.- motyogtam.
-Darazsak vannak a házatokban?-kapcsolodott be a beszélgetésbe Y, a legjobb barátom egy szelet görögdinnyét majszolva, óvatosan, vigyázva nehogy összekoszolja barna atléta ujjatlanját. Szerintem barna szemébe logó, gesztenyeszínű hajától nem is látott engem, mivel furán mellém nézett.
-Ja. Hívjátok azt az izét, aki kiszedi onnan.- bólogatott Béka, azaz Joseph vörös, fésűt sose látott haját vizsgálgatva egy kanálban, amit térdig érő sokzsebes katona nadrágjából szedett elő. Nem is akarom tudni, hogy még mi van azokban a zsebekben...
-Az irtót?-kérdezett vissza felvont szemöldökkel a szöszi Bryan Békától, akire mint mindig, most is fel kellett néznem magassága miatt.
-Mi? Nem! Nem kell semmiféle irtó. Natalieról beszélek.-korrigáltam.
-Natalie az irtó?-hökkent meg teljesen Béka.
-Nem, idióta. Natalie a gonosz.-magyaráztam, halántékomat dörzsölgetve.
-Mit csinált már megint az a kis bestia?- fortyogott Y. Már ki is húztam magam, hogy elmeséljem nekik hogy mi történt ma reggel, mikor meghallottam kedves húgom hangját a hátam mögül. Behunyt szemmel próbáltam leküzdeni ingerlékenységemet, egy gonosz mosollyal jutalmazva meg Nataliet. 
-Hallom, rólam beszéltek.-vigyorgott pimaszul. A kis...
-Örülök, hogy felleled magad a bestia jelzőben.- jutalmaztam meg frappáns sértésemmel.
-Hát, nem. Csak sikerült mára már megértenem, hogy egyesek szellemi képessége csak a sértegetésig terjed. És ezek mind, a te lúzer baráti köröd tagjai...-felelte pofátlanul. Áucs...Látszik, hogy testvérek vagyunk. Tudja mit mondjon, a fenébe is. 
-Ha még nem sikerült esetleg felfognod, segítek. Most te is éppen sértegetsz. Magadat oltod, Nat.- karba tett kezekkel néztünk egymással farkas-szemet. 
-Engem viszont az emel fennem, hogy nem vagyok ennek a bagázsnak a tagja.-pofázott egy utolsót. Visszavágni időm már nem volt, mert megjelent anyu és apu, akik épp a hercegnő csomagjait cipelték.
-Nézzétek, megtaláltam a szökevényt.-fordult szembe a szüleinkkel felém bökdösve. Egy miliméter választott csak el attól, hogy a testet öltött gonosznak ne ugorjak. Felkészültem már a viharra...
-Janett Hulbert! Mit képzelsz magadról? Azt hiszed, hogy kényed-kedved szerint leléphetsz, amikor akarsz és úgy csicskáztathatsz minket ahogy szeretnél? És még a telefonod sem vetted fel! Mit képzelsz, hölgyemény? Aggódtunk, me...
-Aggódtatok? Na ne nevettess! A homlokomra van írva, hogy hülye vagyok? Nem veszem be ezeket a jó szülő dumákat! Nyaljatok ezzel a kedves lányotoknak, mert engem egyik sem hat meg!-ordítoztam a megszeppent szüleimmel.
-Mi..?
-Gondoltatok volna arra, hogy két lányotok van, még mielőtt tönkretettetek volna mindet. Semmit nem kértem tőletek, semmit, csak ezt a rohadt tábort, hogy végre, tíz napra megszabadulhassak ettől. -mutattam a húgom fele.- Nem is érdekelt, hogy én mit akarok. Na akkor most ne adjátok itt elő az aggódtunk dumát. Kicsit elkéstetek vele.
-Hogy viselkedsz?-szürte a fogai közt apu.- És hogy beszélsz velünk?
-Mindegy.
-Nem méssz sehova!-jelentette ki apám.-Itthon maradsz a nyáron. Nem érdemled meg, hogy elmehess.-hallottam ahogy a barátaim levegőt se mertek venni a cirkusz kellős közepén, ez viszont őket is megijesztette. 
-Mert Natalie megérdemli?- Y gúnyos hangja hasított hátulról.
-Komolyan Mr.Hulbert.-vette udvariasra a figurát Bryan.-Ön szerint miért akar Natalie pont erre a táborra jönni a sok száz közül, ha nem azért, hogy Jan agyára menjen?
-Mert ha egy kicsit kinyítná a szemét, látna, hogy nem azért, mert időt szeretne tölteni a nővérével.-érvelt Andrew is.
-Natalie kitervelt mindent. Egy kis cselszövő.-a srácokon nem lepődtem meg, Claryn viszont igen, hiszen nagyon ritkán láttam őt veszekedni felnőttekkel.
-Ja. Egy ribanc a csaj.- egyszerűen éreztem, hogy Béka beszólása hasonló lesz. Mindenki felé kapta a fejét. A vörös srác meg egyszerűen megvonta a vállát és tovább kajtatott a zsebében. Belőlem meg a mai nap minden negatívuma ellenére egyszerűen kitört a nevetés, szintúgy a többiekből is. Ott álltuk a pályaudvaron, szembe a dühös családommal és egyszerűen nevettünk, mert már nem tudtunk mit tenni. Fokozatosan visszatért belém az élet és a nyár szelleme.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Jamie,
    Nagyon örülök, hogy megérkeztél a második fejezettel is. Értékelem, hogy megnyitottál egy "Szereplők" oldalt, mert az ottani képek, akik a karaktereket ábrázolják, tökéletesen megfelelnek elvárásaimnak. Szóval, ez plusz pont.^^
    Különben meg az új külső sokkal jobb, mint a régi. Szerintem azért nem egyeztél ki vele, mert a rózsaszín nem éppen a te színed.
    A fejezettel abszolút nem okoztál csalódást. Ez is érdekesre sikeredett és egyre különlegesebb fordulatokat vesz minden. Nekem tetszik a kimenetele és az, hogy a főszereplő akaratos, kontrázik. Vajon kire is emlékeztet?^^
    Kicsit rövidre sikeredett, viszont a szereplők stílusa és a környezet elnyerte tetszésemet, Szép munka! További sikereket!:)

    csóközön. Lina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lina.
      Köszönöm, hogy újra itt vagy. :) Kicsit tartottam tőle, hogy a szereplők nem lesznek megfelelőek. Elég sokat keresgéltem utánuk. :P
      Most, hogy már megszoktam, nekem is tetszik az új külső. :D
      Köszönöm. :>

      Várlak legközelebb is.
      Üdv, Jamie

      Törlés
  2. Kedves Jamie,

    Örülök, hogy ebben a fejezetben megismerhettük kicsit a szereplőket, mert így sikerült kedvenceket is válogatni. Kezd beindulni a történet, egyre kíváncsibb vagyok a szereplők cselekedeteire és a történet alakulására is.
    Jó volt ez a fejezet is, ezért gratulálok. :)

    Ölelések, Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Reni,
      Köszönöm a kedves szavaidat és a dicséreted is.:D
      Kik lettek a kedvenceid? :)
      Várlak legközelebb is.

      Üdv, Jamie

      Törlés
  3. Kedves Jamie,

    A kedvenceim Janett, Andrew, újabban Tevis is csatlakozott hozzájuk. :) De igazából mindenkit kedvelek, mert mindenki különleges és egyedi, úgyhogy gratulálok, tényleg nagyon szépen kialakítottad a karaktereket. :D

    VálaszTörlés